Pár nap nyár, aztán szombaton újabb hidegfront jön

2023. június 28. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán átmenetileg búcsút inthetünk a strandidőnek, ugyanis kedden egy hidegfront áramlott hazánk fölé, a maximum hőmérséklet 19-26 fok között alakul. Délutánra északnyugat felől csökken a felhőzet és a nap további részében általában gomolyfelhős, napos idő várható néhol egy-egy futó záporral. Az ország északkeleti harmadában azonban a gomolyfelhők jobban összeállhatnak, és ott záporok, zivatarok is nagyobb eséllyel pattanhatnak ki, ezért zivatar, szélerősödés és jégeső miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország északkeleti felére.

Az Időkép cikke szerint azonban csütörtöktől ismét melegebb, szárazabb levegő áramlik az ország fölé: a Dunántúlon már túlnyomóan napos, száraz időre készülhetünk, északkeleten alakulhat csak ki futó zápor, esetleg gyenge zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23-28 fok lesz, de délnyugaton akár ennél is több lehet.

Pénteken folytatódik a meleg, nyárias idő, 27-32 fok közötti maximumokkal, fátyol- és gomolyfelhőkkel, sok napsütéssel, számottevő csapadék nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton a déliesre forduló szelet élénk lökések kísérhetik.

Szombaton egy hidegfront rondít majd bele az időbe, amely elsősorban a Dunántúlon hoz néhány fokos lehűlést, valamint záporokat-zivatarokat. Keletebbre is több lesz a felhő, de ott csak néhol lehet kisebb csapadék. Fázni azért nem fogunk, a csúcshőmérsékletek 25-32 fok között alakulnak majd.

Vasárnap aztán újra naposabb, szárazabb időre van kilátás, a levegő 24-31 fok köré melegedhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!