Kisiklott egy villamos Szegeden, pótlóbusz tolta le a sínekről

2023. június 28. – 17:19

Kisiklott egy villamos Szegeden, pótlóbusz tolta le a sínekről
Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kisiklott egy 3F-es villamos a szegedi Tisza Lajos körúton, a körút és az Attila utca kereszteződésénél szerdán délután. A keresztirányú troli- és autóbusz-forgalmat is akadályozza a kisiklott jármű, személyi sérülésről nincs hír. Ezen a szakaszon szerda reggelig tíz napon át nem közlekedhettek villamosok, az aszfaltburkolat javítása zajlott.

Helyszínen tartózkodó kollégánknak egy szemtanú arról számolt be, hogy a villamos mellett párhuzamosan haladó trolipótló busz tolta le a járművet a sínekről, amikor fel akart kanyarodni a közös tömegközlekedési sávba, bevágva a villamos elé. Ezt a Délmagyarország számára a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette.

Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex
Fotó: Bálint András / Szegeder / Telex

A Szegedi Közlekedési Kft. közleménye szerint a baleset miatt több vonalon pótlóbuszok közlekednek. Nagyjából háromkor egy emelő érkezett a helyszínre, amivel visszahelyezték a sínekre a kisiklott villamost. Ezek után négy órára gyorsan el is indították, és lassan helyreállt a forgalom rendje.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!