Belefulladt a Lupa-tóba egy külföldi férfi vasárnap

2023. június 26. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

Elmerült egy középkorú, külföldi állampolgárságú férfi vasárnap a Pest vármegyei Lupa-tóban, mentésén a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárai közösen dolgoztak, de az életét már nem tudták megmenteni, írja a Blikk. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a Facebookon posztolt az akcióról, azt írták, hogy egy középkorú, külföldi állampolgárságú férfi merült el egy bányatóban Pest vármegyében.

„Szolgálatunk a vízalatt búvárokkal, míg a felszínen szonártechnikával segítette a hivatásos egységek munkáját. Sajnos az elmerült személy életét már nem lehetett megmenteni” – írták a bejegyzésben.

A Lupa-tó üzemeltetői a Blikknek küldött közleményükben azt írták, hogy egy külföldiekből álló baráti társaság vasárnap késő délután jelezte a budakalászi Lupa-tó munkatársainak, hogy egy ideje nem találják egyik barátjukat. „A strand biztonsági szolgálata azonnal megkezdte a keresést a parton és a hangosbemondón keresztül, a vízimentők pedig a vízben is, bár az eltűnés pontos helyszínét a férfi társai nem tudták meghatározni. Ezért értesítették a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot is, akik a helyszínre érve búvárokkal kezdték átvizsgálni a vizet” – írták. A férfit hosszú keresés után valamivel este 8 óra előtt találták meg a vízben, de már nem tudtak segíteni rajta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!