Vihar, erős szél és jégeső jöhet péntek éjszaka

2023. június 23. – 17:33

Másolás

Vágólapra másolva

A hőség enyhülésére számíthatunk, de zivatarok jöhetnek az éjszaka – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat híradásából.

Az OMSZ szerint péntek este egyre több helyen jöhet zivatar szélrohamok kíséretében, néhol jégeső is eshet. A zivataros idő dél-nyugattól észak-keleti irányba haladhat majd.

A viharra való tekintettel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztban hívta fel az emberek figyelmét a biztonsági intézkedésekre, például arra, hogy ne parkoljunk fa alá, és vigyázzunk a villámárvizekkel.

Szombatra viszont jó pár fokkal hűvösebb lesz, felfrissül a levegő, de néhol így is elérheti a 30 fokot a hőmérséklet. A Dunántúlon csak elvétve lehet záporra, zivatarra számítani, de az ország keleti felén még jöhet felhőszakadás és jég – bár olyan heves vihar valószínűleg nem lesz, mint a szombatra virradó éjszaka.

Vasárnap már csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a csúcsérték 25 és 30 fok között valószínű. Jövő héten valószínűleg nem is tér vissza a kánikula.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!