Hadházy Ákos: Nincs olyan mentségünk, hogy nem tehettünk semmit, mert itt voltak az oroszok

2023. június 23. – 22:05

Hadházy Ákos: Nincs olyan mentségünk, hogy nem tehettünk semmit, mert itt voltak az oroszok
Fotó: Huszti István/Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A budai Várban, a Dísz téren, a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita közelébe hirdetett demonstrációt péntek délután hat órára Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A demonstráción arról emlékeztek meg, hogy 1991. június 19-én hagyta el Magyarország területét az utolsó szovjet katona, Silov altábornagy. Az eseményen néhány tucatnyian vettek részt.

Hadházy Ákos azt mondta: a szocialista diktatúra több mint 40 évig tartott Magyarországon, amelynek fenntartásában kiemelt szerepe volt a megszálló szovjet hadseregnek. A politikus szerint ha az utókor megkérdezi az előző generációt, hogy hogyan hagyhatták ezt, ők teljes joggal hivatkozhattak arra, hogy itt voltak az oroszok.

„Nekünk most, ebben a demokráciából diktatúra felé menetelő, egyre inkább széteső és lecsúszó országban nincs ilyen mentségünk, nem mondhatjuk a gyerekeinknek és az unokáinknak, hogy nem tehettünk semmit, mert itt voltak az oroszok!” – mondta Hadházy. A képviselő szerint csak rajtunk múlott, hogy idáig jutottunk, mindannyian felelősök vagyunk érte, ha eltérő mértékben is.

Az eseményen felszólalt még Baranyi Krisztina, Donáth Anna, Majtényi László
Perlaki-Borsos Noel (EDF) és Ungváry Krisztián is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!