Fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le a tegnapi vihar

2023. június 22. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Fákat döntött ki, ágakat és vezetékeket szakított le a szerda késő esti vihar – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Különösen sok, több mint negyven bejelentés érkezett Budapest XIV. és XV. kerületéből, ahol számos hatalmas fa dőlt az úttestre, parkoló autóra, kerítésre és házakra – írták.

Pest vármegyében több városban, Gödön, Dunakeszin, Vác közelében, Kosdon ugyancsak fakidőlések nehezítik a közlekedést. Nagyrédén egy családi ház tetőszerkezetét vitte le a vihar. Dőltek ki fák Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is – áll a közleményben.

A MÁV arról adott tájékoztatást, hogy csütörtök reggel fakidőlés miatt Kál-Kápolna és Kisújszállás között 40-60, esetenként 80-100 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani, illetve fakidőlés miatt a Jászapátiról 4:02-kor Vámosgyörkre és a Vámosgyörkről 5:26-kor Szolnokra induló személyvonat (35719, 35720) pótlóbusz közlekedik. A miskolci fővonalon viszont helyreállt a forgalom, az éjszaka megrongálódott felsővezetéket helyreállították.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!