MSZP-s kezekbe csordogáltak a milliók a zuglói tévéből

2023. június 20. – 07:55

Másolás

Vágólapra másolva

A 444.hu birtokába jutott az a dokumentum, amelyik a Zugló TV átvilágításának főbb megállapításait tartalmazza. A lap keddi cikke szerint feltárták, hogy kikhez folyt az önkormányzat pénze, tehát azt, hogy kik voltak a televíziót üzemeltető kft. alvállalkozói. Kiderült, hogy ezek jelentős részben szocialista politikusok vagy hozzájuk szorosan köthető személyek, cégek voltak.

Közöttük van például ifjabb Kránitz László, aki Kránitz László MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő fia. Párttársa, a szintén Győr-Moson-Sopron megyei MSZP-ből érkező Keizler Kálmán másfél millió forintot kapott a zuglóiak pénzéből. Az alvállalkozói listán szerepel Lukács Zoltán, az MSZP tatabányai politikusa, volt országgyűlési képviselő, aki 2,1 millió forintot kapott. Hárommillió forintot kapott a Business & Social Life Management kft., ami Simon Gábor feleségének a cége.

Ferencz Gábor, a Zugló TV korábbi ügyvezetője és főszerkesztője a lap megkeresésére elmondta, hogy az alvállalkozók a tévé facebookos jelenlétével, illetve az online felületeken való jelenlétével kapcsolatban és a műsor struktúrájával kapcsolatban végeztek munkát.

A Zugló TV Facebook-oldalát 4300-an követik a 120 ezres Zuglóban, a 2021-es posztok jelentős részén nulla és kettő között mozog a reakciók száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!