Most jutott el a vádemelésig egy 2017-es ügy, amikor áramütés ért egy óvodást, pedig meg lehetett volna előzni a bajt

2023. június 19. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 48 éves nő ellen, aki egy óvoda üzemeltetőjeként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy óvodás áramütést szenvedett, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Forrás: Ügyészség
Forrás: Ügyészség

Az óvodának üvegfalai voltak, a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, azok csatlakozásaihoz hozzá lehetett férni. A nő figyelmét felhívták arra, hogy a készülékeket le kell burkolni, de nem hallgatott a szakemberekre. A kivitelező árajánlatot is adott faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és mástól sem rendelte meg a szolgáltatást.

Azzal is tisztában volt, hogy a gyerekek be tudnak menni az elektromos készülék mögé. A dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni a bajt. A gyerekek időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy bedobálták oda a játékaikat. Az óvónők többször jelezték a veszélyes helyzetet, a nő viszont nem tett semmit.

2017 májusában egy kislány bebújt az egyik készülék mögé, ahol hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, és ekkor áramütést szenvedett, nyolc napon túl gyógyuló sérülései lettek.

A ferencvárosi ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a nőt, és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést kérnek rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!