Újra kiadják a kultikus vicclapot, a Ludas Matyit

2023. június 18. – 16:26

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint harminc év után újra megjelenik hazánk kultikus szatírikus vicclapja, a Ludas Matyi, csak most már Ludas Mátyás címmel, írja a Népszava. A sajtóterméket a Kocsis András Sándor vezette Kocsis Kiadó fogja kiadni, június 21-én jelenik meg az első új lapszám.

„Azért akartam a Ludast újraindítani, mert bár a rendszerváltás után voltak kellemesebb és jobb időszakok, a jelen pillanatban a világ egy kicsit megbolondult. Nemcsak a mi országunk frusztrált, de Európa és a világ is” – nyilatkozta Kocsis András Sándor a Népszavának. A Ludas Matyi 1945 és 1992 között futott, a névváltással azt akarták érzékeltetni, hogy a címszereplő felnőtt, és Döbrögi is megöregedett már.

A Ludas Mátyás havonta fog megjelenni, az első lap 56+4 oldalas lesz, az árat pedig alacsonyan, 999 forinton tartják majd. A főszerkesztő Lukács Tamás lett, aki korábban a Readers’s Digest nevű lapot szerkesztette. Ő azt mondta: az újságban ezért lesznek olyan írások, melyek a régi lap stílusát idézik, egyesek majd átmenetet képeznek a két korszak között, és érkeznek teljesen újszerű témák fiatal szerzőktől is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!