Több mint 26 ezer hamis cipőt és ruhát foglalt le a NAV

2023. június 16. – 17:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 26 ezer hamis ruhadarabot, cipőt és kiegészítőt foglalt le a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) egy Europol-együttműködés keretében – írja a Népszava. A hivatal Facebookon osztott meg részleteket a több hónapon át tartó akciósorozatról, amiben Magyarország mellett uniós tagállamok, valamint Szerbia, Ukrajna és az Egyesült Királyság rendvédelmi és bűnüldözői hatóságai is részt vettek.

A FAKESTAR elnevezésű műveletet az Europol kezdeményezte, a művelet során a NAV összesen 21 jogsértést derített fel és több mint 26 ezer különféle, hamis darabot foglalt le budapesti helyszíneken, valamint a gyártásukhoz szükséges nyomókliséket, hidraulikus és elektromos préseket, illetve nagy mennyiségű felvasalható, felvarrható címkéket is találtak. Az okozott kár több mint félmilliárd forint.

Nemzetközi szinten pedig mintegy kétmillió hamisított terméket, egyebek között ruházati termékeket és kiegészítőket, valamint cipőket foglaltak le a hatóságok. A hamisított áruk becsült összértéke 87 millió euró volt. A hatóságok 378 embert tartóztattak le a rajtaütések során.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!