Lázár: Szívük joga megválasztaniuk a hódmezővásárhelyieknek Márki-Zayt polgármesternek, de akkor nem számíthatnak a kormány támogatására

2023. június 15. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, ami persze szívük joga, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak” – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter a Rádió 7 Közös nevező c. műsorának csütörtöki adásában, amit az MTI is szemlézett.

A fideszes politikus szerint ennek egyszerű oka van, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, amely az ország sorsát pénzért – személyesen is felvett pénzért – idegeneknek akarta kiszolgáltatni. El akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette. Az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, „aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál” – fejtette ki a miniszter, majd kitért arra is, hogy a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

Lázár azt mondta, bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad. „Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben” – fogalmazott a fideszes politikus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!