Az önkormányzat tudta nélkül árverezi el az állam az újpesti Árpád kórház épületét

2023. június 15. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Újpesti Önkormányzat sem tudott róla, hogy az állam árverésre bocsátotta a 2013-as bezárásával nagy port kavart Árpád kórház épületét a IV. kerületben, írja az mfor.hu, ami a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján szúrta ki a június 8-án megjelent árverési hirdetményt. A licitet június 15-én reggel 8 órára hirdették meg és június 22-én 21 óráig tart. A 361,1 millió forint árverési biztosíték megfizetésének határideje pedig június 13-án éjfél előtt egy perccel járt le.

A kórházi épület kikiáltási ára több mint 1,4 milliárd (1 446 531 000) forint, és 2-2 millió forintos licitlépcsőkkel lehet ráígérni.

„A döntésről nem tudtunk, csak bíztunk abban, hogy a kormány jobb belátásra tér, és nem rontja tovább az amúgy sem 21. századi módon működő egészségügyi ellátórendszert. Bíztunk, de közben nem ért minket meglepetés, hiszen tudjuk, ha valami megtetszik a hatalomnak, azt szó nélkül elveszi” – válaszolta a lap megkeresésére az Újpesti Önkormányzat sajtóosztálya.

Azt is írták, hogy ha Újpest önálló város lenne, akkor lélekszám alapján ma Magyarország 13. legnagyobb települése lenne.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!