Szilvásváradon lesz a Nemzeti Vágta döntője, a stadiont Mészáros Lőrinc húzta fel

2023. június 12. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

Ebben az évben Szilvásvárad, a hazai lótenyésztés egyik ikonikus helyszíne ad otthont a 16. Nemzeti Vágta döntőjének szeptember 30. és október 1. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t hétfőn.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének döntő futamai a címerében ezüstszínű lipicait viselő Szilvásváradon lesznek, ahol a hazánkban közel 200 éve tenyésztett lipicaiak igazi otthonra találtak – idézi a közlemény Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatót.

A tavaly az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára is felkerült lipicai lótenyésztés egyik fellegvárának számító Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciális négy évszakos pályatalaja kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő. A versenyigazgató szerint a pálya inkább a képzettebb, technikásabb párosoknak kedvez majd; a sikeres szerepléshez ló és lovasa még erősebb együttműködésére lesz majd szükség.

A szilvásváradi fináléra a kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlanak, tizenegy magyarországi és öt határon túli helyszínen lesznek előfutamok.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont 8 ezer férőhelyes stadionját 2018. augusztus 18-án adták át. A beruházás 7 milliárd forintba került, és Mészáros Lőrinc cége építette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!