Pócs János szerint az EU rosszabb, mint a kommunizmus volt, de úgy tűnik, őt mégsem büntetik azért, mert nem ért velük egyet

2023. június 10. – 10:17

Másolás

Vágólapra másolva

A fideszes Pócs János a héten azt mondta a Jászsági Térségi Televízió Képviselő infó című műsorában, hogy Orbán Viktor és ő is élt a kommunizmusban, és az EU most rosszabb, mint a kommunizmus, nagyobb a diktatúra. „Egy dolgot tudnak csak támogatni, egy falu, egy nóta. Lehet háború, lehet migránskérdés, lehet szankció, aki nem ért velük egyet, azt büntetni, kizárni, lehetőleg lefejezni politikailag.”

Az Rtl.hu megnézte ezért, hogy valóban csak azokat támogatja-e az unió, akik egyetértenek velük, és azt találta, hogy a fideszes politikusnak 2018 után idén is tízmillió forint körüli támogatást ítéltek meg a Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból zöldítésre, zöldségnövény-termesztésre és területalapú támogatásként.

Pócs János és Orbán Viktor a Karmelitában – Fotó: Pócs János / Facebook
Pócs János és Orbán Viktor a Karmelitában – Fotó: Pócs János / Facebook

Ez eltörpül ugyan a 2018-as támogatás mellett, amikor a jászapáti Gazda Farm megújítására szerény 41,5 millió forintot kapott a fideszes képviselő, de a támogatásokból jutott a családjának is. Pócs lányának, Tari-Pócs Mónikának 2019-ben 7,9, idén pedig csaknem 3 millió forintot ítéltek meg a Vidékfejlesztési Program keretében.

Fiának, az ugyancsak politizáló ifjabb Pócs Jánosnak is besegített az Európai Unió. 2018-ban derült ki, hogy a Jászapáti alpolgármestereként politizáló ifjabb Pócs 42 milliót nyert Turisztikai diverzifikáció ifj. Pócs János gazdaságában című pályázatával.

Az Rtl. hu megkereste Pócs Jánost, hogy hogyan kommentálja ezeket az uniós támogatásokat, illetve hogy voltak-e aggályai a pénzek igénylésekor, kézhezvételekor, de ezekre a felvetésekre nem válaszolt. A megkeresésre mindössze annyit válaszolt, hogy

„köszönöm a megkeresést, a jelzett kérdések adatai nyilvánosak, javaslom, használják bizalommal. Mindemellett szeretném azt is tisztelettel megjegyezni, hogy az említett projekteket úgy a hazai, mint az EU-s hatóságok személyes jelenléttel leellenőrizték, és mindent rendben találtak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!