Esős hétvégénk lesz, majd erős szél söpri ki a fülledt időt

2023. június 10. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton gyakran zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és továbbra is többfelé kell számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, néhol felhőszakadás előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok és felhőszakadás miatt. Mint figyelmeztetésükben írják,

a zivatar mellett szélerősödés és jégeső előfordulhat, a felhőszakadások miatt rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és északon zivataroktól függetlenül is megélénkülhet, délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is még többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása, majd délutántól északkelet felől egyre inkább csökkenni kezd a csapadékhajlam, írja az Időkép. Feltámad az északkeletire forduló szél, zivataroktól függetlenül is többfelé erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 22-28 fok között alakul.

Hétfőn sok napsütés várható, csupán keleten, délkeleten lehet több felhő az égen, és fordulhat elő helyenként kisebb eső, zápor. A szeles időben délután 20-25 fokot mérhetünk.

A jelenlegi számítások szerint kedden és szerdán sem tér még vissza a záporos-zivataros idő. Általában napos idő várható, gyenge zápor csak néhol alakulhat ki. Kedden keleten még többfelé szeles lesz az idő. Hűvösek lesznek a hajnalok, délután kedden 19-25, szerdán 22-28 fok valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!