Tíz napig nem lehet majd szülni a Szent István kórházban nyáron

2023. június 7. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

Júliusban tíz napig szünetelni fog a betegfogadás a Szent István Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán, az ott dolgozó nőgyógyászokat fizetett szabadságra küldik – erősítette meg a Telex információját a Dél-pesti Centrumkórház kommunikációs vezetője.

„A DPC Szent István telephelyének ”N„ épületében az elektromos hálózatot és a lifteket érintő nem halasztható javítási munkálatokat végzünk 2023. július 01. 08:00 óra és 2023. július 10. 08:00 óra között. A munkálatok ideje alatt az épületben működő Szülészet-Nőgyógyászati Osztály nem tud beteget fogadni, erre az időszakra tervezett beavatkozást nem jegyzünk elő” – írta Fodor Attila.

Erre az időszakra helyettesítési rend lép életbe, erről a kerületi szakrendelő intézeteknél, a területi védőnőknél, és a háziorvosoknál lehet érdeklődni, de a részleteket a kórház honlapján is közzéteszik. „Az ambulanciára nem beosztott személyzet a munkálatok alatt rendes évi, fizetett szabadságát tölti” – írta.

Lassan két és fél éve vezették ki az egészségügyből a hálapénzt, azóta szülnek új rendszerben a nők Magyarországon, ebben a cikkben utánajártunk annak, hogy akkor mi van helyette.

Cikkünk elején eredetileg, tévesen az szerepelt, hogy a Szent István Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályán dolgozó nőgyógyászokat fizetés nélküli szabadságra küldik. A pontatlanságért olvasóink elnézését kérjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől