Egyedül látta el a gyereksebészetet a János kórház, egyik sebészénél 24 óra alatt 163 gyerek járt

2023. június 5. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyedül látja el a budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeletét Észak- és Közép-Magyarország területén, derült ki a kórház egyik gyermeksebészének nyilvános Facebook-posztjából. Kőnig Róbert a posztban meg is kérdezte követőit, hogy szerintük mit reagáltak a szülők a megnövekedett forgalomra és arra, hogy egymás után érkeztek a mentők a kórházba.

A #163gyerek24óraalatt hastaggel pedig arra utalt, hányan fordultak meg egy ügyelet alatt a János kórházban.

Kerestük Kőnig Róbertet, de nem kívánt nyilatkozni, ezért levélben kerestük meg a Szent János Kórház sajtóosztályát, hogy megtudjuk, hogyan alakult ki ez a helyzet.

Frissítés 18:32-kor: Megkeresésünkre a Szent János Kórház azt válaszolta, hogy az Országos Mentőszolgálat tavaly szeptemberben életbe lépett gyermeksebészeti és gyermek-traumatológiai ügyeleti rendjének megfelelően ők és a Maninger Jenő Országos Baleseti Központ voltak felelősek vasárnap reggel 8-tól hétfő reggel 8-ig az illetékes területek betegeinek ellátásáért.

A baleseti központban azonban informatikai hiba történt, ami miatt a betegbiztonság érdekében átszervezték a teljes ügyeleti műszakot a Szent János Kórházba múlt vasárnap 17:20-tól este 22:06-ig. Ezalatt az azt megelőző heti betegszámhoz képest 22-vel több beteg ellátására volt szükség, a hiba elhárítása után pedig visszaállt a betegellátási rend.

„Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül” – írta válaszában a Szent János Kórház – „Kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták.”

Várjuk olyan szülők és hozzátartozók jelentkezését, akik megosztanák velünk, hogy mit tapasztalak az új gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti ellátásban. A beszámolókat az ugyelet+gyereksebeszet@telex.hu címre várjuk. Köszönjük!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!