Délután megérkezik az eső, és Medárd napjáig velünk marad

2023. június 5. – 09:52

Délután megérkezik az eső, és Medárd napjáig velünk marad
Naplemente a Balatonnál. Fotó: Thüringer Barbara / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre főként a nyugati országrészre, keddre a teljes ország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok miatt. Hétfőn ugyanis délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet, és kora estétől dél, délnyugat felől egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23–29 fok között alakul.

Kedden is többfelé várható eső, záporeső, zivatar, délnyugatról több hullámban érkezik majd a csapadék. A hevesebb viharokat jégeső, felhőszakadás kísérheti, az élénk szél zivatarok környezetében akár viharossá fokozódhat, a hőmérők pedig mindössze 19–25 fokot fognak mutatni. Északkeleten lesz a leghűvösebb.

Az Időkép cikke szerint szerdán is velünk maradnak a záporok, zivatarok, de már lényegesen több lesz a napsütés. A zivatarok környezetében feltámadhat a szél. Nagy forróság ezen a napon sem várható, a legmagasabb hőmérsékletek 21–27 fok között ígérkeznek.

Csütörtökön Medárd napja lesz, a néphagyomány szerint pedig ha Medárd napján esik, akkor negyven napig esni fog. Nos, az előrejelzés szerint csütörtökön több helyen kell számítani esőre, záporesőre, zivatarra. A keleti, délkeleti szelet néhol élénk, zivatarban erős lökések kísérhetik. A hőmérséklet 20–28 fok között valószínű, a tartósabban csapadékos vidékeken lesz a hűvösebb.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!