Ikerfiaival érkezett David Pressman az első „A család az család” napra

2023. június 4. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

David Pressman, amerikai nagykövet ikerfiaival együtt érkezett a Szivárványcsaládokért Alapítvány első „A család az család” napjára, amin majdnem 200 szivárvány család vett részt – számolt be erről az Rtl.hu. „Az Amerikai Egyesült Államok mindig is büszkén állt ki a magyar LMBTQ-közösség mellett” – tette hozzá a nagykövet.

Pál Márton, a Szivárványcsaládokért Alapítvány aktivistája az RTL-nek azt mondta, szerinte azért is fontosak az ilyen események, hogy „lássák a gyerekek, hogy nincsenek egyedül, hisz sok hozzájuk hasonló szivárványcsalád van még”.

Az eseményen a gyerekeket programokkal várták, tüzet oltottak, volt ugrálóvár, a gyerekek és szülők is ismerkedhettek. Az RTL-nek egy egyedülálló apuka azt mesélte, hogy szinte teljesen elfogadta a környezete kisfiával, akitől anyák napjára ajándékként ágyba kapta a reggelit.

A Szivárványcsaládokért Alapítvány és a hozzájuk hasonló szervezetek tere és lehetőségei 2021-ben kezdtek el igazán szűkülni, mikor a parlament kormánypárti többsége szigorította az örökbefogadás szabályait, beleírták az alaptörvénybe, hogy az apa férfi, az anya pedig nő, és lényegében az iskolákból is kitiltották a szexuális felvilágosítást végző civileket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!