ATV: A válság miatt elengedhetetlen néhány fájdalmas döntés

2023. június 1. – 20:57

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik Lampé Ágnes az ATV-től és a Spirit FM-től is, miután megszüntették az összes műsorát. Az ATV közölte, hogy őket is nehezen érinti a válság, így „néhány fájdalmas döntést” meg kell hozniuk – írja a Média1.hu.

Bizonytalan időre felfüggesztik a 92.9 Spirit FM Aktuál című reggeli műsorának sugárzását, így az utolsó ATV Csoporthoz tartozó televíziós és rádióműsortól is elbúcsúzik Lampé Ágnes. A csatorna Média1-nek küldött válaszából kiderül, hogy a döntésnek gazdasági okai vannak:

„A hazai és nemzetközi médiavállalkozásokhoz hasonlóan az ATV Csoportot is érzékenyen érinti a gazdasági válság. A hosszú távú stabil működés érdekében elengedhetetlen néhány fájdalmas döntés”

– írták. Hozzátették, hogy törekednek arra, hogy a „kiigazítás” ne lépje túl a szükséges mértéket, a nézők ne érezzenek minőségromlást. „A kiemelt műsorainkat, az Egyenes Beszédet, a Startot, a Heti Naplót és az ősszel visszatérő Géniuszt sem érintik ezen változások.”

Az ATV egyébként 2022-ben veszteségessé vált, a Média1 azt írja, hogy a médiavállalatot rosszul érintette az energiaköltségek emelkedése, a forint gyengülése a főbb külföldi devizákhoz képest (az euróban és dollárban fizetendő jogdíjak és egyéb költségek miatt), de az infláció megugrása miatt megnövekvő bérköltségek sem tettek jót a cég pénzügyi helyzetének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!