Újpesti alpolgármester: Mindenki kurvára szeret munkaidő vége előtt hazamenni

2023. május 31. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr vita alakult ki Újpesten. Pontosabban a Facebookon, az újpesti fideszes képviselő Nagy István, és a DK-s alpolgármester, Trippon Norbert között. Trippon nemrég egy felszólalásában az önkormányzat működését kritizálta, majd nem sokkal később kirúgták a jegyzőt, dr. Dallos Andreát.

Erre Nagy István fideszes képviselő a Facebookon reagált. Hosszasan kifejtette, hogy miért tartja alkalmatlannak a városvezetést, és azt, hogy miért gondolja, hogy az önkormányzat működésében fennálló hibákért a vezetőket terheli a felelősség.

Emellett Trippon Norbert DK-s alpolgármester múlt hét szerdai felszólalását is mellékelte e bejegyzéséhez, amiben az olvasható, hogy az alpolgármester szerint „kupleráj” van a hivatalban, hogy ott „mindenki kurvára szereti a fizetését felvenni, mindenki kurvára szeret munkaidő vége előtt hazamenni”. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy természetesen sokan remekül végzik a munkájukat, de nem mindenki, és szerinte őket le kéne cseszni. A Nagy által megosztott leirat szerint Trippon azt is mondta, hogy az önkormányzat szarul működik.

Trippon először kommentben reagált, és felhívta Nagy figyelmét arra, hogy az, hogy „szarul”, nem hangzott el. Nem gondolta, hogy Nagy direkt manipulálta volna a mondandóját. Ezek után saját bejegyzésben is elmagyarázta, miért gondolja azt, hogy szükség volt a személyi változtatásokra.

Az ügyben mi is küldtünk kérdéseket Tripponnak, amire azt válaszolta, hogy egy belső ellenőrzés feltárt több működési hibát is, és ebből a „hatékony és felelősségteljes hivatali munkavégzés érdekében” levonták a személyes konzekvenciákat.

„Úgy gondolom, hogy az Újpesti Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában nagyon sokan kiválóan, hivatástudattal, igényesen szolgálják az újpestieket, intézik a város kisebb-nagyobb ügyeit. Büszkék lehetünk a kollégáinkkal elért eredményeinkre és sikereinkre. De az újabb feltárt hibák miatt eljött az idő, hogy érdemi változások történjenek, melyet a teljes városvezetés is támogatott”

– írta levelében.

Nagy egy újabb hosszú bejegyzést szentelt az esetnek, amiben jelzi, hogy a „szarul” szót „hogyanra” cserélte, másrészt azt ecsetelte, hogy ettől függetlenül a felszólalás volt Trippon őszödi beszéde.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!