A Győri Atlétikai Club fideszes elnökségének nem nagyon jött be Borkai visszatérése

2023. május 31. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

Borkai Zsolt volt fideszes polgármestert választották meg a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének. A sportegyesület elnökségének ez a jelek szerint annyira nem tetszett, kedd esti közleményükben azt írták, „jogilag erősen vitatható módon” választották meg Borkait.

„Egy szabálytalanul lezajlott fórumon puccsszerűen választatta meg magát a szexbotránya miatt polgármesteri tisztségéről lemondani kényszerült Borkai Zsolt” – fogalmaztak.

Frissítés 10:25

Borkai Zsolt a 2019 óta inaktív Facebook-oldalán reagált a kinevezésére. A profilképét és a borítóképét is lecserélte, és az alábbi közleménnyel reagált a GYAC elnökségének nyilatkozatára:

„Tisztelt Alpolgármester Úr! Kedves Ákos!

Hogy értetted azt, hogy én veszélyeztetem az olimpiára készülő fiatalok esélyeit? Egy demokratikus választás kereten belül választott egy közösség vezetőjének, amelyet minden erőtökkel meg akartátok puccsolni. Mi jön ezután? Ellehetetlenítitek a klubot Nem utáljátok el a klubnak járó pénzt? Bezárjátok a klubot? Esetleg a családtagokat megfélemlítve próbáltok nyomást gyakorolni? Ez jön?

Ha ilyen lépéseket terveztek, az valóban komoly veszélybe sodorja közel 1000 gyermek sportolási lehetőségét, esetleges olimpiai álmát.

Elnökként minden erőmmel azon leszek, hogy küzdjek a klubért és azért a közel 1000 győri családért, akiknek a gyermeke a GYAC-ban sportol!”

Korábban írtuk:

A klub elnökségében ül Győr fideszes alpolgármesterei, Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs. Az egyesület elnöke eddig Papp Oszkár volt, aki „már korábban fontolgatta lemondását, és ezt a szándékát az elnökséggel is megosztotta”. Az elnökség közleménye szerint Papp kedd estére rendkívüli közgyűlést hívott össze, aminek „már a kezdete előtt bejelentette, hogy az elnökség kérésére, az egyesület nyugalma, a szakosztályok biztonsága érdekében megváltoztatta szándékát, és elnök akar maradni”.

A küldöttgyűlésen viszont megjelent Borkai Zsolt volt fideszes polgármester és olimpiai bajnok is, majd hosszas jogvita alakult ki: a küldöttgyűlés Papp lemondását tartotta érvényesnek, és választást rendelt el – az elnökség szerint jogszerűtlenül. A küldöttek többsége pedig (ellenjelölt hiányában) megválasztotta Borkai Zsoltot elnöknek.

„Azokra a helyszíni felvetésekre, hogy ez a választás ebben a formában jogtalan, a volt polgármester úgy fogalmazott:

nem baj, ha jogsértő, majd a bíróság megítéli” – fogalmaz a közlemény.

„Az elnökség szerint Borkai egyéni ambícióival, erőszakos viselkedésével több mint ezer győri fiatal sportoló edzéslehetőségét teszi kockára éppúgy, mint az olimpiára készülő sportolók karrierjét. Borkai saját karrierje érdekében veszélyezteti azt a 185 millió forintos kormányzati és csaknem 100 millió forintos önkormányzati támogatású jogszerű, sportcélú felhasználását, aminek előteremtését Győr város vezetésének és a lemondatott Papp Oszkár szakmai munkája alapozta meg” – zárják a nyilatkozatot.

Az ugytudjuk.hu-nak a volt polgármester úgy kommentálta a megválasztását, hogy: „Kis lépés Borkainak, nagy lépés a győrieknek”. Hozzátette, felkérést kapott, amit elvállalt, és megköszönte a sportvezetők támogatását.

A lapnak egyébként pár nappal korábban Papp Oszkár is megerősítette a lemondási szándékát, és azt is elmondta, hogy a városvezetés Radnóti Ákos alpolgármestert látná szívesen az elnöki székben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!