„Rendőrség, házkutatás!”- felkiáltással tört be két férfi egy miskolci lakásba, vádat emeltek ellenük

2023. május 30. – 09:11

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség két férfi ellen, akik még tavaly januárban kiraboltak egy miskolci lakást, ahol a bent tartózkodó férfit földre kényszerítették, bezárták a fürdőszobába, és közel 7 millió forint készpénzt és értéktárgyakat vittek el – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a két férfi „rendőrség, házkutatás!” felkiáltással, csuklyákban baseballütőkkel tört be a lakásba, pénzt és a ház előtt álló kocsi kulcsait követelték az ott tartózkodó férfitól, aki közölte velük, hogy nincsenek otthon, ő csak a kutyára vigyáz. Erre bezárták a fürdőszobába, ráparancsoltak, hogy ne merjen mozdulni, közben átkutatták a lakást, és közben 7 millió forintnyi eurót, mobiltelefonokat, férfikarórákat, parfümöt szedtek össze.

Már épp ki akartak menni a lakásból, amikor szembesültek azzal, hogy beszorult a bejárati ajtó, úgyhogy utasították a fürdőbe zárt férfit, hogy nyissa ki az ajtót, de neki sem ment, így a betörők visszazárták a fürdőbe, kimásztak az ablakon, és elmenekültek. A lopott értékeket egymás között elosztották, egy harmadik társuknak pedig odaadtak egy hamis, márkás karórát, hogy rejtse el.

Az ügyészség a három férfi ellen jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, az órát elrejtő férfira felfüggesztett fogházbüntetést, a betöréssel vádolt két férfira pedig fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást kért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!