Megtámadták a szülők a gyámügyeseket kísérő rendőröket, hogy ne vihessék el a gyerekeiket

2023. május 30. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfit már korábban letartóztattak, egy nőt pedig nemrég gyanúsítottként hallgatott ki a Bács-Kiskun megye nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt azután, hogy a férfi és a nő két gyerek szülőjeként 2023. március 20-án rátámadt a gyámügyeseket kísérő rendőrökre. A gyámhivatal munkatársai azért mentek ki a családhoz, mert a gyerekeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőknél akarta elhelyezni. Rendőröket azért vittek magukkal, mert a gyámhivatal előzetes eljárása során felmerült, hogy tartani kell az apa agresszív viselkedésétől – írja az Ügyészség.hu, mely videót is közzétett a történtekről.

Amikor a kormánytisztviselők (a gyámhatóság munkatársai) kézbesíteni akarták a határozatot az anyának, akkor a nő kiabálva trágár szavakkal, illette a járási hivatal dolgozóit, majd telefonon értesítette az élettársát. Miközben az egyik kormánytisztviselő megpróbálta elvinni a gyermeket a helyszínről, a nő a kislányt a ruhájánál fogva rángatni kezdte, hogy kiszakítsa a kormánytisztviselő kezéből.

A helyszínen tartózkodó rendőrök ekkor felszólították a nőt, hogy ne akadályozza a kormánytisztviselők munkáját, és működjön együtt a hatósággal. Mivel a nő erre nem volt hajlandó, a rendőrök előzetes felszólítást követően „testi kényszert alkalmaztak vele szemben”. Eközben a nő megfeszítette magát és sikítozott, majd a rendőrök irányába rugdosott, és egyikük lábát legalább egyszer eltalálta.

A gyerekek időközben megérkező apja üvöltve fenyegetni kezdte a hivatalos személyeket, majd többször megkísérelte megütni és megrúgni az egyik rendőrt. Végül az élettársát két oldalról biztosító rendőrökre támadt, de a feléjük irányzott ütések és rúgások nem értek célt. Amikor a rendőrök a férfit bilincselték, a nő sietett a segítségére: két kézzel ráfogott az egyik rendőr vállára, és megpróbálta őt lerántani a férfiról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!