Térdepeltette és felpofozta a diákokat a volt iskolaigazgató, fideszes polgármester, vádat emeltek ellene

2023. május 26. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Hétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat az V. és XIII. Kerületi Ügyészség egy pedagógussal szemben, aki a vád szerint egy budapesti általános iskolában, a 2017/2018-as tanévben, „fegyelmezési céllal” hét – akkor 10 és 15 év közötti – diákkal szemben alkalmazott megalázó fegyelmezési módszereket, illetve testi fenyítést – közölte Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő a 24.hu-nak küldött válaszában.

A vádirat szerint a tanár többször felpofozta, arcon ütötte a gyerekeket, illetve hajukat és pajeszukat húzva fenyítette őket, de előfordult az is, hogy gyerekeknek feltartott kézzel kellett térdepelniük, az egyik diák 45 perc után hagyhatta abba, amikor már nem bírta tovább.

A 24.hu úgy tudja, hogy a vádiratban szereplő tanár Putnoki Zsolt, a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola volt igazgatója, Újkenéz korábbi fideszes polgármestere.

A lapnak korábban tanárok és szülők is azt állították, hogy a volt igazgató több gyereket, köztük egy kislányt megütött, illetve hogy a bántalmazásokat minden esetben roma gyerekek szenvedték el. A vádiratban a gyerekek roma származásáról nem tesznek említést, arról viszont igen, hogy az igazgató a gyerekek viselkedését kezelte bántalmazó módon.

A 24.hu úgy tudja, hogy a volt iskolaigazgató a héten még nevelőként dolgozott egy fővárosi kollégiumban, de a tankerületi vezető végül „mentesítette a munkavégzés alól”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!