Újabb hathavi jutalmat szavazott meg a testület Dunakeszi fideszes polgármesterének és alpolgármestereinek

2023. május 26. – 09:56

Másolás

Vágólapra másolva

Új év, új polgármesteri jutalom. Alig egy évvel a többmilliós jutalmak után, Dunakeszi egy fideszes képviselője arra jutott, mivel „Dióssi Csaba polgármester, Erdész Zoltán, Sipos Dávid, valamint Nyíri Márton alpolgármester urak munkájának köszönhetően Dunakeszi fejlődése töretlen, az eltervezett legfontosabb fejlesztések a szigorú, takarékos és előrelátó gazdálkodásnak köszönhetően folytatódnak”, ezért aztán a négy városvezetőt újra megilleti a jutalom.

A fideszes képviselő be is terjesztett erről javaslatot a képviselő-testületnek, ebben hathavi jutalmat szánt a fideszes polgármesternek és fideszes alpolgármestereinek. Az előterjesztést a város jobbikos képviselője, Varga Zoltán Péter osztotta meg.

A javaslat május 23-án kelt, két nappal később pedig már le is zavarták a szavazást.

A jutalom mértékét összevetettük az érintett képviselők vagyonnyilatkozataival, ezek pedig számokban így néznek ki:

  • Dióssi Csaba polgármester a hivatalával bruttó 1,12 millió forintot keres, így ez nála 6,2 millió forint jutalmat jelent.
  • Erdész Zoltán alpolgármester a hivatalával bruttó 1 milliót keres, így 6 millió forintos jutalmat kap.
  • Sipos Dávid alpolgármester körülbelül bruttó 995 ezer forintot keres, így neki is szinte 6 millió forintos jutalmat szavazott meg a testület.
  • Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármesterként havi bruttó 484 ezer forintot keres, így ő közel 3 milliós jutalmat kap.

A polgármester a szavazáskor azt mondta, ahogy eddig, úgy ezután is jótékony célokra költ a pénzből.

A testület szavaz, a monitornál a polgármester, Dióssi Csaba – Forrás: Telekeszi Tv Facebook
A testület szavaz, a monitornál a polgármester, Dióssi Csaba – Forrás: Telekeszi Tv Facebook

Ugyanezek az emberek egy éve már szintén többmilliós jutalmat kaptak, akkor is hathavit. Két évvel ezelőtt pedig már héthavi jutalmat jutalmat szavazott meg nekik a testület, és Dióssi Csaba polgármester így 5,7 millió forintot kapott. Azóta a fizetése is emelkedett, és ezzel a jutalom is.

Frissítés: A jobbikos Varga Zoltán Péter a cikk megjelenése után azt írta a Telexnek, egészen 2015-ig még decemberben utalták a jutalmakat Dunakeszin. Ennek rendje és módja szerint az év decemberében is el ment a polgármesternek és az alpolgármesternek a hathavi jutalom az előző év teljesítményére. Aztán a hagyományokon változtattak, és 2016-tól már tavasszal kezdték el utalni a jutalmakat. Így aztán 2016 tavaszán megint elmentek a jutalmak az előző év teljesítményére. Ami azt jelenti Varga szerint, hogy „így tehát ekkor alig öt hónap alatt alatt 12 havi jutalmat vettek fel (persze két év időszaka után) a városvezetők”.

A Magyar Narancs két évvel ezelőtti cikkében azt is írta, a Dióssi Csaba vezette önkormányzat engedélyezte a polgármester családi cégének, hogy felhúzzon egy tízlakásos társasházat. A polgármester a cégből 2016-ban kiszállt, utána a fia lett az ügyvezető. A négygyerekes polgármester ezután a lap szerint megvette a társasház öt lakását, amihez még csokot is felvett. Az ügyben a DK országgyűlési képviselője, Vadai Ágnes feljelentést tett, de azt a NAV bűncselekmény hiányában elutasította.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!