Életfogytiglant kaphat a férfi, aki megölte gyerekkori barátját, miután megivott vele egy liter pálinkát

2023. május 25. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják azt a férfit, aki 2022-ben közös italozás után több késszúrással megölte gyermekkori barátját – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a 45 éves férfi és vele egykorú barátja már az általános iskola óta ismerték egymást, majd közös munkahelyen dolgoztak, baráti kapcsolatban voltak. A később megölt férfi 2022. novemberében felment a barátja lakására, ahol együtt megittak legalább egy liter pálinkát, majd összevesztek, lökdösték egymást, dulakodtak, a vádlott többször meg is ütötte barátját. A verekedés miatt a vádlott felesége és gyermekei elhagyták a lakást, de az asszony rendőrt hívott a lakásukhoz.

A férfi a vád szerint akkor is tovább verte a barátját, amikor az már fel sem tudott állni a fotelből, száját befogta, többször megütötte, majd egy zsebkéssel a férfit a nyakán többször megszúrta. A szúrások miatt a férfi elvérzett, közben a vádlott lefeküdt aludni a hálószobában.

Az ügyészség a férfira életfogytig tartó fegyházbüntetést kért és azt, hogy legkorábban 26 év után bocsáthassák feltételes szabadságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!