Békepárti nyilatkozatot akartak a fideszesek, de addig tekerte az ellenzék, hogy agressziót elítélő lett belőle

2023. május 24. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Addig módosítottak egy, eredetileg Fidesz-KDNP-s előterjesztést a baloldali frakcióvezetők az ukrajnai háború ügyében, amíg végül azt a Fidesz-KDNP-sek nem szavazták meg, sőt, a módosítók nyomán egészen más értelmet nyert, mint korábban – írja az MTI a Fővárosi Közgyűlés szerdai üléséről.

A javaslatot eredetileg Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője terjesztette be a javaslatot, amelyhez a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd frakcióvezetője módosító indítványokat nyújtott be, és végül az ezekben szereplő változtatásokkal fogadták el az állásfoglalást.

Így az elvi állásfoglalás magáévá teszi az Európai Tanácsnak „az Oroszország által Ukrajna ellen indított agresszív háborút” elítélő nyilatkozatát is. A döntés 17 igennel, tíz nem szavazat ellenében és egy tartózkodás mellett született meg, a javaslatra a baloldali többség voksolt igennel, a Fidesz-KDNP pedig nemmel.

Wintermantel Zsolt a szavazás után újságíróknak azt mondta: a főváros baloldali többsége, Karácsony Gergely főpolgármester vezetésével elutasította az eredeti békepárti nyilatkozatot, és a módosító javaslatok színtiszta belpolitikai csatározássá minősítették a kérdést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!