Csak jóváhagyás után fizetnek – reagált a minisztérium arra, hogy kihagyták a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain

2023. május 19. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben, a vasúti, úgynevezett GSM-R rendszer kivitelezési munkálatai a szerződésben megállapított folyamatok szerint zajlanak – írja az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményében.

A minisztérium azután adta ki a közleményt, hogy csütörtökön a Szabad Európa megírta: Mészáros Lőrinc cége több helyen is kihagyta a vasat a vasbetonból a MÁV vonalain. Az R-kord Kft. által végzett GSM-R vasúti fejlesztés során, van ahol balesetveszélyesek a körülmények és veszélyes hulladék is maradt az építkezés után – írták a birtokukba jutott levél alapján. A minisztérium erre így reagált:

Az átadás-átvételi folyamat során hibajegyek kerülnek felvételre, melyek javítását a vállalkozók ütemezetten végzik.

Kiemelték, hogy az építési beruházásban részt vevő cégek munkájának átvétele többlépcsős jóváhagyást követően történhet meg. „A tanúsítványok megszerzése mellett, független szakértőknek, műszaki ellenőrnek és a MÁV-nak, mint üzemeltetőnek is el kell fogadnia a munkákat” – írták. Hozzátették, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium csak ezután fizeti ki a benyújtott számlákat.

A Szabad Európához egyébként eljutott egy másik levél is, amiben MÁV összesen 19 pontban foglalja össze észrevételeit a GSMR2 nevű vasúti fejlesztési program Mezőzombor–Miskolc, Miskolc–Füzesabony és Hatvan–Füzesabony vasúti pályaszakaszon tapasztalt hiányosságait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!