Meghirdette, megegyezett a vevővel, aztán ellopta és eladta az ismerőse kismotorját egy vésztői férfi

2023. május 16. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja azt a férfit, aki ellopta és eladta egy ismerőse segédmotoros kerékpárját – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a vésztői férfi tavaly január 5-én kora délután egy internetes alkalmazáson keresztül egy férfinak felajánlotta, hogy elad egy segédmotoros kerékpárt.

A jármű azonban nem a sajátja volt, hanem az édesanyja szomszédjáé, aki nem tudott az ügyletről.

A férfi az érdeklődővel váltott üzenetek során még fényképet is küldött a járműről, majd még aznap megegyeztek, hogy a vevő 60.000 forintot fizet a járműért.

A férfi ezért aznap éjjel engedély nélkül bement a közeli településen élő ismerőse udvarára, és a fészerből ellopta a segédmotoros kerékpárt, amit később átadott a bűncselekményről nem tudó vevőnek.

A vevő megjavítgatta a motort, és rövidesen ő is eladta egy másik személynek, aki később továbbadta egy ismeretlen személynek.

A lopással a sértettnek 170.000 forint kára keletkezett, ami nem térült meg, ezért a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által végzett nyomozás során kérte kárának megtérítését.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az elkövetővel szemben kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség fogházbüntetést és közügyektől eltiltást kér, és a kár megtérítésére is kötelezné a férfit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!