Négymillió forintos kenőpénzt fogadott el két borsodi hivatalnok, három év börtönt kaptak

2023. május 16. – 10:45

Másolás

Vágólapra másolva

Három év börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a két borsodi hivatalnokot, akik 2018-ban kenőpénzt kaptak egy autópálya-építkezésben érdekelt cég vezetőjétől, hogy a cégvezető által kezdeményezett földhivatali eljárást jogellenesen befolyásolják – derül ki a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből.

Az egyik gyanúsítottra 2018. december 18-án csapott le a rendőrség, éppen akkor, amikor átvette a vesztegetési pénzt. Az egyik hivatalnok először tagadta a bűncselekmény elkövetését, a társa viszont beismerő vallomást tett.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2020 februárjában emelt vádat egy észak-
magyarországi járási hivatal két vezetője ellen korrupciós bűncselekmény miatt, akiket a Fővárosi Törvényszék 2022-ben első fokon személyenként 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, 4 millió forint pénzbüntetésre és 3 évre a kormánytisztviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte.

Az ügyészség súlyosbításért, a védelem pedig enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla végül május 10-én jogerősen mindkét vádlott büntetését 3-3 év végrehajtandó szabadságvesztésre és 3-3 év közügyektől eltiltásra súlyosította. Mindketten csak másfél év után bocsáthatók feltételes szabadságra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!