Rókákkal és borzokkal kellett harcolniuk a kutyáknak, a rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást

2023. május 16. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Állatkínzók arra kényszerítettek kutyákat, hogy borzokkal és rókákkal harcoljanak egy Tolna vármegyei település határában, írja a Blikk. A Tamási Rendőrkapitányságon állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tudta meg a Telex.

A Blikk cikke szerint a rendőrök múlt szombaton mentek ki a viadalok helyszínére, ahonnan az állatvédők összesen 17 rókát és három borzot vittek el, de több állattetemet is találtak. Egy névtelenséget kérő forrás a lapnak azt mondta, hogy ezek pénzdíjas versenyek voltak, a résztvevők kupákat és serlegeket is kiosztottak egymás között, de szórakozásból fogadásokat is kötöttek.

A Blikk információi szerint levágott rókafüleket is találtak a helyszínen, amiket az állatkínzók azért vághattak le, hogy utána tovább értékesítsék őket.

A viadalokon leginkább terrierek és erdélyi kopók vettek részt. A megmentett állatok a Rókales Alapítványhoz kerültek.

„Sajnos ma Magyarországon – gyakran teljesen illegálisan – élő prédával edzik a kutyákat az erre kialakított pályán. A rókák és a borzok a haláluk előtt akár órákig sarokba szorítva, megsebezve küzdenek az életükért” – mondta a Blikknek a konkrét ügytől függetlenül Némedi Edina rókamentő, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány tagja. Némedi Edina szerint a közösségi oldalakon zárt csoportokban szervezik ezeket a küzdelmeket az orvvadászok. Ők találkoztak már olyan esettel is, amikor a rókát egy beltéri kennelben tartották, a felhergelt kutyát pedig csak akkor engedték be hozzá, amikor kijött belőle a kellő agresszivitás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!