Maga alá gyűrt egy kocsit a H8-as HÉV a rákosfalvai megállónál

2023. május 14. – 18:38

Maga alá gyűrt egy kocsit a H8-as HÉV a rákosfalvai megállónál
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este baleset történt a H8-as HÉV vonalán, a rákosfalvai HÉV-megálló előtti kereszteződésben – írta nekünk egy olvasónk.

Elmondása szerint fél hat magasságában elütött a HÉV egy kocsit. „Hárman ültek benne, jelenlévő civilek (utasok és sofőrök) kezdték a mentést. A baleset után nagyjából húsz perc múlva a tűzoltóság megérkezett, majd a rendőrség, végül a mentősök. A sofőrt a civilek mentették ki a roncsokból” – írta olvasónk.

Frissítés: Cikkünk megjelenése utána az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság jelezte, hogy az olvasói beszámolóval szemben nem húsz, hanem nagyjából hét perc alatt érkeztek meg a tűzoltók a helyszínre.

Olvasónk korábban arról számolt be, hogy a sofőrön kívül még két utas megsebesült, egyikőjük – aki szerinte gyerek volt – a helyszínen életét veszítette. Kerestük az Országos Mentőszolgálat sajtóosztályát azzal kapcsolatban, hogy az esetnek pontosan hány áldozata és sérültje van, illetve, hogy valóban kiskorú-e az áldozat, ahogy azt olvasónk eleinte látta.

Válaszukban azt írták, hogy a helyszínre több mentőegységet riasztottak, és a balesetben összesen hárman sérültek meg. Egy fiatal férfit és egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

„Egy fiatal férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét sajnos nem lehetett megmenteni”

– írta az OMSZ.

A rendőrség hivatalos oldala szintén azt írta a balesetről, hogy egy ember a helyszínen életét vesztette.

A BKK Facebook-oldalán közzétette, hogy baleset történt a Kerepesi úton a Szentmihályi útnál. A H9-es HÉV ezért az Örs vezér tere és Cinkota között nem közlekedik, a H8-as HÉV pedig egy vágányon közlekedik ezen a szakaszon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!