Nizzába utaztatta a XVI. kerületi önkormányzat az észak-pesti tankerület vezetőjét és több iskola igazgatóját

2023. május 12. – 20:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nizzába utaztatta tanulmányi kirándulásra a XVI. kerületi önkormányzat az észak-pesti tankerület vezetőjét és több általános iskola igazgatóját – tudta meg az RTL Híradó.

Az oktatási vezetők állítólag 4 napot töltenek a tengerparti városban, ami egyébként drága úticélnak számít, még francia viszonylatban is.

A csatornának egy neve elhallgatását kérő tanár is nyilatkozott, aki szerint tulajdonképpen már hagyomány, hogy az önkormányzat ilyen utakra küldi az intézményvezetőket. „Ez most már nem az első eset, gyakorlatilag minden évben utaznak valahová” – mondta.

A kerület fideszes polgármestere, Kovács Péter szerint valóban évek óta hagyomány, hogy „külföldi utakon ismerkednek más országok oktatási rendszerével”. Az nem derült ki, hogy az ehhez miért volt muszáj Franciaország egyik legdrágább üdülővárosába utaztatni az igazgatókat és tankerületi vezetőket, ráadásul pont akkor, amikor tüntetések folynak a magyar oktatás megreformálásáért. Kovács viszont felsorolta, hogy az önkormányzat tanárokat is megbecsüli, évente kitüntetik néhányukat, és szerveznek nekik pedagógusbált is, amelyen ingyenesen vehetnek részt a tanárok.

Az RTL rákérdezett, hogy hány ember utazott a Nizzába, és hogy mennyibe került az önkormányzatnak az utaztatás, ám ezekre a kérdésekre nem kaptak választ.

A híradónak nyilatkozó kerületi pedagógus szerint bár az önkormányzat csak az iskolaépületek fenntartásáért felelős, az utazásra szánt pénzből oktatási eszközöket is adományozhattak volna az intézményeknek. Már csak azért is, mert egyes helyeken nincs elég kréta, sem színes nyomtató.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!