Ma angolból érettségiznek a diákok – tesztelje magát, ön meg tudna oldani két tavalyi feladatot?

2023. május 11. – 04:57

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön az angolérettségikkel folytatódnak az idei vizsgák. Középszinten az írásbeli vizsga 9 órakor kezdődik, a diákoknak 12 óráig kell befejezniük a feladatsort. Az emelt szintű érettségire négy órát kapnak a vizsgázók. Csütörtökön angolból középszinten 45 864-en, emelt szinten 18 848-an érettségiznek. Pénteken a németérettségikkel folytatódnak a vizsgák.

Középszinten az angol írásbeli vizsga 180 perces. Az első feladatlap az olvasott szöveg értését teszteli, erre 60 percük van a diákoknak. A második részben nyelvhelyességi feladatok vannak, erre 30 percet adnak. Ezután a diákok 15 perc szünetet kapnak, majd a hallott szöveg értésének mérése következik, melynek megoldására 30 percük van. Ezután további 60 perc jut az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

Bár az idei feladatokat még nem tudjuk, az Oktatási Hivatal honlapján visszanézhetők az elmúlt évek vizsgafeladatai és megoldásai, ide fognak majd felkerülni az idei feladatok is. A hétfői magyarérettségi megoldókulcsa már elérhető itt, a keddi matematikaérettségi megoldásait itt találja.

Miért vannak átlátszó falú nyilvános vécék Japánban?

Felkészülésként érdemes tesztelnie magát, hogy meg tudna-e oldani két tavalyi feladatot. Az első feladat a tavalyi vizsga első részében az olvasott szöveg értésénél szerepelt. A feladat a Japánban már használt, átlátszó falú nyilvános vécékről szólt. Nem szeretnénk sokat segíteni, de annyit elárulhatunk, hogy ezek nem hagyományos falú vécék, hanem különleges, intelligens üvegből készültek.

A feladat: a megadott számokhoz meg kell találni az oda passzoló mondatrészt, majd annak a betűjelét kell beírni a megadott helyre.

Az angolérettségi második részében a diákok nyelvhelyességét tesztelték. Tavaly az egyik feladat ebben a részben az M&M's cukorkákról szólt. A feladat itt az, hogy a számok mellé kell írni a szövegből hiányzó megfelelő szavakat. Bár elsőre könnyűnek tűnik, nem mindenhol olyan egyértelműek a válaszok.

Miután kitöltötte a feladatokat, itt nézheti meg a megoldásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!