125 millió forintnyi kokaint foglaltak le a rendőrök egy magyar drogkereskedő hálózattól

2023. május 11. – 09:53

Másolás

Vágólapra másolva

Nemzetközi társszervezetekkel lezajlott nyomozás eredményeként számoltak fel egy külföldre is átnyúló, de alapvetően magyar kereskedőkből álló droghálózatot a rendőrök 2023. május 6-án, írja a Police.hu. A rendőrség munkatársai több helyszínen is lecsaptak párhuzamosan:

  • Az M1 autópálya Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén kávézó három férfit, a 21 éves D. Norbertet, a 25 éves O. Józsefet és a 44 éves S. Lászlót bilincselve vitték el, majd megkezdték autóik átkutatását.
  • Ezzel egy időben Budapesten elfogták a 31 éves N. Istvánt, akinek autójában egy bőröndöt találtak, amiben fekete, tégla alakú csomagokba rejtve kokain és marihuána volt. A fehér anyag több mint 2 kilót, a zöld törmelék több mint 1 kilót nyomott.
  • Majd ezután másik öt embert kaptak el ugyanaznap este.

A Pest vármegyei felderítők 1 millió forintot, arany ékszereket, valamint két nagy értékű autót is lefoglaltak. Hasonló sorsa jutottak a kábítószer-fogyasztást, kereskedést alátámasztó eszközök is (tömött pakettek, tabletták, fehér poros edények, kanalak, mérlegek, mobiltelefonok).

O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László, valamint N. István jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Közülük volt, aki kiépítette, irányította, karmesterkedte a rendszert, más futárként utazta át az országokat. Egy-egy fordulóért akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár 10 millió forintos hasznot hajtottak. Fő profiljuk a kokain volt. A feketézők aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább a drogot.

A megakasztott kokainszállítmányból kb. ötezer adagot lehetett volna hígítva tovább adni, nagyjából 125 milliós bevételt elkönyvelve.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!