Hét évre ítélnék azt a férfit, aki felgyújtotta lakókocsiját, majd végignézte, ahogy több ház leég

2023. május 9. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás bűntette miatt állítja bíróság elé a Pest Megyei Főügyészség azt a férfit, aki tavaly felgyújtotta a bérelt lakókocsiját Budakeszin, majd szó nélkül végignézte, ahogy a tűz átterjed több ingatlanra is – áll az ügyészség közleményében.

A 24.hu megkereste a Pest Megyei Főügyészséget: Nisóczi József Levente szóvivő elmondta, hogy hét év fegyházat és hét év közügyektől eltiltást kértek a férfire. A lap azt írja, hogy a férfinak anyagi gondjai voltak, ezért szólt a gondnoknak, hogy nem tudja időben kifizetni a bérleti díjat. Erre állítólag azt a választ kapta a pénzt kezelő személytől, hogy őt ez nem érdekli. „És az érdekelné, ha felgyújtanám?” – kérdezett vissza a férfi.

Fotó: Budaörsi Rendőrkapitányság
Fotó: Budaörsi Rendőrkapitányság

Nem sokkal később be is váltotta fenyegetését: tavaly áprilisban a gyanúsított férfi a bérelt lakókocsijában két helyen is tüzet rakott, majd arrébb ment és figyelte, hogyan kezd terjedni a tűz. A belobbant lakókocsiról a tűz továbbterjedt a telken álló többi lakókocsira, majd onnan három házra és egy műhelyre is.

Az elkövető, annak ellenére, hogy a helyszínen maradt, nem értesítette a tűzoltókat.

Azok a környékbeli lakók hívására érkeztek ki, és végül sikerült megfékezniük a tüzet. A férfi a cselekményével összesen közel kétszázhúszmillió forint kárt okozott az épületekben és más ingóságokban, emellett két embert is kórházba kellett szállítani a keletkezett füst miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!