Holttestet találtak a Marosban Makónál, a romániai csónakbaleset egyik áldozata lehet

2023. május 9. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délután Makón „egy ismeretlen személyazonosságú holttestet emeltek ki a vízből, azonosítása folyamatban van” – közölte a Telex kérdésére a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az MTI román hírügynökségi forrásokra hivatkozva azt írja, a holttest a Maros romániai szakaszán történt csónakbaleset egyik gyermekáldozata lehet.

„Az Arad megyei rendőröket a magyar hatóságok értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. Egy fiúgyermek teteméről van szó, a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra” – írja az MTI az Agerpres román hírügynökség jelentése alapján.

A Maros romániai szakaszán, a perjámosi (Periam) kikötő környékén borult fel egy csónak április 30-án este. A csónakban öt felnőtt és hat kiskorú utazott. Négy felnőtt és három gyerek túlélte a balesetet. Egy négyéves gyerek is meghalt, hiába próbálták meg a helyszínre érkező mentősök újraéleszteni.

A román hatóságok hétvégén a két felnőtt eltűntnek – a 29 éves aradi és a 31 éves nagylaki férfinak – a holttestét is megtalálták, egy 7 és 10 év közötti kislányt és kisfiút viszont még keresnek. A romániai balesetben eltűnteket a Maros magyarországi szakaszán, Nagylak és Makó között is keresik a magyar mentőegységek segítségével.

Az Arad megyei rendőrség kedden szabadon bocsátotta a felborult csónakot vezető, hétfőn őrizetbe vett 33 éves férfit. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás, szabadlábon védekezhet.

A rendőrségi vizsgálat nyomán kiderült, hogy a gyanúsítottnak nem volt vízi jármű vezetésére jogosító engedélye, és ittas volt a baleset idején. A csónakot nem íratták forgalomba, és többen ültek benne a megengedettnél.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi múlt vasárnap 20:40 körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!