Gázrobbanás történt egy soproni társasházban, egy 91 éves férfi súlyosan megsérült

2023. május 9. – 00:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gázrobbanás történt egy háromszintes soproni társasház első emeletén hétfő este, a robbanásnak egy súlyos sérültje van – írta a katasztrófavédelem. A robbanás nyomán tűz keletkezett, ami mintegy fél négyzetméterre terjedt ki.

Tizennyolc lakó hagyta el a Kossuth Lajos utcai épületet, nekik máshol kerestek szállást éjszakára. Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a robbanás okát vizsgálják.

Frissítés: Egy 91 éves férfi sérült meg életveszélyesen a robbanásban, őt kórházba szállították. Tizennyolc lakó hagyta el az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A város hivatalos médiaportálja, a Sopron Média Facebook-oldalán azt írta, a környező házakban is jelentős károk keletkeztek, ablakok törtek be. Az érintett társasház lakóit a helyi önkormányzat saját költségén szállásolta el az éjszakára.

Farkas Ciprián, Sopron polgármestere közösségi oldalán kedd délelőtt megerősítette, hogy szállodában helyezték el a társasház lakói közül azokat, akik ezt igényelték. Hozzátette: az önkormányzat statikus kirendeléséről intézkedett, és amennyiben huzamosabb ideig nem lesz lakható az épület, segítenek a lakóknak. A polgármester bejegyzése szerint a háromszintes társasházban lakásonként kétszázezer forint vissza nem térítendő juttatást adnak.

Az épület védelméről a vizsgálat idején a rendőrség gondoskodik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!