A választási bizottság nem hitelesítette a Pedagógusok Szakszervezetének egyetlen népszavazási kérdését sem

2023. május 9. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Bizottság nem hitelesítette azokat a népszavazási kérdéseket, amelyeket a Pedagógusok Szakszervezete tagjai nyújtottak be a márciusban egyes oktatási kérdésekről. A szervezet két alelnöke, Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás az alábbi kérdésekben szerettek volna népszavazást:

  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy köznevelési intézményben 5. évfolyamtól tantárgyat csak az adott tantárgynak megfelelő szakos tanár taníthasson?”
  • „Egyetért Ön azzal, hogy a tanuló a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 6. mellékletben meghatározott testneveléssel együtt számított heti óraszáma három órával csökkenjen?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy a helyi tanterv a tanórai foglalkozások időkerete harminc százalékának felhasználásáról rendelkezhessen?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy állami fenntartású általános iskolát csak a felvételi körzet szerinti településen megtartott helyi népszavazás támogató döntése esetén lehessen megszüntetni?”
  • „Egyetért-e Ön azzal, hogy köznevelési intézményben tanórai foglalkozást csak pedagógus-munkakör betöltéséhez szükséges szakképzettséggel rendelkező személy tarthasson?”

Az NVB mind az öt kérdést elutasította, változatos indoklással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!