Vádat emeltek egy zalai buszvezető ellen, aki mentőautóval ütközött, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

2023. május 9. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét – írja az MTI a Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása alapján.

A baleset tavaly augusztusban történt. Az 55 éves kisbucsai férfi Zalaszentiván felől Zalaegerszeg irányába haladt az autóbusszal egy hajnali időpontban, és nem vette észre, hogy a busz bal hátsó oldalán található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba.

A busszal szemből érkezett egy megkülönböztető jelzéseit használó mentőautó, ami az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét. A rácsos ajtó egy letört darabja a mentő utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott.

A buszsofőr észlelte az ütközést, megállt, a buszból kiszállva a hűtőrácsot a helyére igazította, de anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőhöz odament volna, visszaült járművébe, és elhagyta a baleset helyszínét.

A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e, a Zalaegerszegi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, és pénzbüntetés kiszabását kérte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!