Nem boldogult az Elművel a Lengyel Intézet, egy időre kikapcsolták náluk az áramot

2023. május 8. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

„Jelenleg így néz ki a Lengyel Intézet – az az intézmény, amely már 84. éve nemcsak népszerűsíti Magyarországon a lengyel kultúrát, de mindennap a lengyel–magyar barátság és együttműködés szolgálatában áll” – így kezdődött a VI. kerületi Nagymező utcában található Lengyel Intézet Facebook-bejegyzése, amiben aztán részletesen beszámoltak arról, miért voltak kénytelenek egy időre bezárni a 84. éve Budapesten található intézményt.

Azt írták, rendelkeznek egy 2023. január 26-án kötött szerződéssel, „amely teljes ellátás alapú, villamosenergia-vásárlásról szól. Ennek ellenére május 4-én, a filmfesztiválunk kellős közepén, az Elmű kikapcsolta nekünk az áramot. Miért? Mivel az e.on többszörös kérésünk dacára nem volt szíves bejelenteni minket, tőlünk pedig az Elmű nem fogadta el a postai és elektronikus úton továbbított szerződést.”

Azt is írták, hetek óta próbálták „minden elérhető módon megoldani ezt az értelmetlen ügyet, sajnos nem sikerült, így áram nélkül maradtunk. Csakis a nagyszerű szomszédjainknak hála vészeltük át a Lengyel Filmtavasz utolsó két napját.”

Azonban áram nélkül nem tudnak tovább működni, így ideiglenesen bezárnak. „Ha valaki tud segítséget nyújtani abban, hogy mielőbb helyreálljon a kultúrdiplomáciai tevékenységünk, kérjük, jelezze nekünk. Nemcsak a lengyel–magyar barátság kedvéért, de az alapvető emberi értékek védelmében is” – tették hozzá.

Frissítés: Kedd estére visszakapcsolták az áramot az intézetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!