Kéz alól vett vakondirtószert egy férfi, kiskorú gyereke később öngyilkos lett vele

2023. május 8. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

Méreggel visszaélés miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik éveken keresztül adtak-vettek nagyon mérgező hatású gázosítószert, mely végül egyikük családjában halálesethez vezetett – írja az ügyészség.hu.

A vádirat szerint az egyik férfi egy Szeged környéki kisvárosban kertészeti termékeket forgalmazó cég raktárosaként dolgozott. 2017-ben egy helybeli ismerőse megkereste azzal, hogy a kertjében nagyon elszaporodtak a vakondok, segítsen neki. Ezt követően a férfi 3 éven át szerzett be tabletta formájú, tömörített gázosítószert, amelyet továbbadott a másik férfinak. A szert kizárólag egészségügyi gázmesteri vizsgával rendelkező személy kezelheti, mivel nagyon mérgező, vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes és mérgező gázok képződnek. A két férfi egyike sem rendelkezett ezzel a speciális képesítéssel.

A szert megvásárló férfi kiskorú gyereke 2021-ben megtalálta a mérget, majd öngyilkossági szándékkel bevette és a szakszerű orvosi kezelés ellenére elhunyt. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!