Orbán emeli az árakat, hirdeti óriásplakátokon a DK

2023. május 7. – 13:25

Orbán emeli az árakat, hirdeti óriásplakátokon a DK
Fotó: Demokratikus Koalíció

Másolás

Vágólapra másolva

Mára világos, hogy megbukott a kormányzati hazugság; nem létezik sem háborús, sem szankciós infláció – közölte Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője annak apropóján, hogy a pártja országos plakátkampányt indított.

Az órásplakátokon az szerepel, hogy Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára pedig a béreket fogja. A DK szerint „Magyarországot valójában az orbáni infláció sújtja, Orbán emeli az árakat, Orbán miatt élünk rosszul, ezért van nálunk háromszor akkora drágulás, mint az EU-ban, ezért duplázódtak meg az élelmiszerárak, mindössze két év alatt”.

Barkóczi szerint ilyen sehol máshol nem történt, csak az Orbán-rendszerben, ezért nevezik ezt a drágulás Orbán-inflációnak. Az elnevezést korábban Tölgyessy Péter is használta a Partizánnak adott interjújában. (A politikai elemző 2022 végén arról beszélt, hogy a jelenlegi magyar helyzetet a visegrádi országokéval érdemes összehasonlítani. A cseheknél és a lengyeleknél (ahol szintén nincs euró) most 16-17 százalékos az infláció, nálunk 23,1 százalék az uniós módszertan szerint. Ez a 6-7 százalékos többlet nem a háborús vagy a szankciós infláció, hanem az Orbán-rendszer többletinflációja, ez az Orbán-infláció, ha úgy tetszik – mondta Tölgyessy.)

Barkóczi bejelentése szerint elsősorban vidékre és a kisebb településekre koncentrál a plakátkampányuk, hogy „oda is elvigyék az igazságot az orbáni inflációról, ahová a kormányzati propaganda miatt nem jutna el”. A szóvivő hozzátette: mindenkinek tudnia kell, van remény, mert van kormányzóképes alternatíva az országban, ez pedig Dobrev Klára árnyékkormánya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!