Tűz ütött ki egy zalaegerszegi társasházban, több mint 20 embert kellett kimenekíteni

2023. május 6. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint húsz embert kellett kimenekíteni az otthonából, nyolcan enyhe füstmérgezést szenvedtek, miután szombat délután kigyulladt egy zalaegerszegi társasház, a lángok pedig a szomszédos épületre is áterjedtek – írja az MTI. Helyszíni információk szerint a tüzet vélhetően egy elektromos töltő okozta.

A helyszínre érkező tűzoltók és rendőrök több mint húsz embert és két kutyát mentettek ki az égő épületből. Nyolcan könnyebb füstmérgezést szenvedtek. A tüzet hét óra körül sikerült eloltani, majd a tűzoltók megkezdték az utómunkálatokat és a tető bontását.

Kósi Zsolt, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a két társasházban összesen 16 lakást rongálódott meg a tűz és a füst miatt, egy lakás teljesen kiégett.

A történtek után a zalaegerszegi önkormányzat kinyittatta a páterdombi városrész közösségi házát, ahol a kiköltöztetett lakóknak ideiglenesen helyet biztosítanak. A 16 lakásban összesen 49-en élnek, közülük egy házaspár kért segítséget, őket egy apartmanban szállásolták el, a többi lakó családtagoknál, rokonoknál tölti az éjszakát.

Balaicz Zoltán polgármester pedig segítséget ajánlott fel a károsultaknak. A kárfelmérést követően az önkormányzat – a biztosító kárkifizetését szükség szerint kiegészítve – segít a házak helyreállításában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!