113 ezer forintos szemüveget vásárolt magának a falu pénzén a polgármester, feljelentették érte

2023. május 6. – 08:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Tolna vármegyei Szakály polgármestere, Törő Péter 2019. március elején döntött úgy, hogy szemüvegre van szüksége a számítógép előtti munkavégzéshez, és erre az 1200 lakosú község pénzét használta fel. Egészen pontosan 113 ezer forintot – írta a Blikk.

A polgármester négy hónappal később lemondott, és mint kiderült, képernyő előtti tevékenységet nem végezhetett, mert a távozásakor, az átadás-átvételkor számítógépet, laptopot, valamint táblagépet sem adott le, nem rendelkezett ilyen eszközökkel. Szemüvegtérítésre sem volt jogosult. Feljelentést tettek ellene.

A polgármester a Blikknek elismerte, hibázott. „Az összeget visszafizettem. Ezért van a határozatban, hogy a visszafizetéssel elismertem, jogtalanul vettem a szemüveget. Megjegyzem, akkor nekem ez eszembe sem jutott” – nyilatkozott.

Paczolay Csaba, aki feljelentést megtette ebben az ügyben, azt hangsúlyozta, hogy a pénz visszafizetése ellenére a korábbi polgármester a hűtlen kezelést elkövette.

„A Tamási Járási Ügyészség a legenyhébb büntetésben, megrovásban részesítette őt – magyarázta Paczolay a lapnak. – Tudom, az összeg nem nagy, de közvagyonról van szó, amibe én is beleteszek, ezért úgy gondolom, más ne vegyen ki belőle jogtalanul.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!