Pár nap alatt 200 ezer új típusú közlekedési bérlet kelt el

2023. május 6. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat hajnalban elkelt a kétszázezredik darab is a MÁV-Volán-csoport új bérleteiből – adta hírül közleményében a vállalat.

A május elseje óta szinte minden helyközi vonat- és buszjáraton használható bérletek negyede országbérlet volt, tették hozzá. Applikációban már április végén is meg lehetett vásárolni ezeket a bérleteket.

Mint a közölt statisztikából kiderül, egészen pontosan 52 345 darab országbérletet vásároltak.

A vármegye bérletekből a legtöbb Pest megyében kelt el, a képzeletbeli dobogóra Győr-Moson-Sopron és Hajdú-Bihar fért fel. A legkevesebbet Komárom-Esztergom megyében értékesítették.

Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-oldalán azt osztotta meg, hogy Székesfehérvár és Budapest között eddig 49 800 forint volt a teljes áru bérlet, májustól pedig 18 900 forintért lehet utazni ezen a 70 kilométeres távon. Egy másik példával a Kőszeg–Szombathely közti viszonylatot érzékeltette, mert az új vármegyebérlettel feleannyit kell fizetni, mint eddig.

A MÁV-Volán arról is tájékoztatott, hogy a vármegyebérletek kétharmada teljes árú, az országbérleteknél azonban fordított az arány: ott a 90 százalékos kedvezménnyel megvásárolható bérletekből fogyott több, majdnem négyszer annyi.

Az új típusú bérletekről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt évértékelő beszédében még februárban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!