„Kicsit megérezte a lábam” – hazáig tolta egy nő lerobbant robogóját két rendőr a budapesti Bimbó úton

2023. május 5. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kifolyt a benzin, lerobbant a robogójával és a kutyájával egy nő a II. kerületi Bimbó úton csütörtök este, ezért leintette az arra járőröző rendőröket, hogy segítsenek neki – erről posztolt az érintett nő egy zárt Facebook-csoportba. A rendőrség pedig segített minket összekötni a történetben szereplő két rendőrrel.

Egyikük, Szilágyi Imre rendőr törzsőrmester elmesélte a Telexnek, mi történt az éjszakai járőrözés közben.

„Épp járőröztünk, amikor este tíz körül leintett minket egy hölgy, segítséget kért, mert kifolyt a benzin a motorjából, és így nem tudott vele közlekedni. Egyértelmű volt, hogy segítünk, egyedül nem tudta volna hazatolni” – mondta a rendőr, aki kiszállt a szolgálati autóból, és elkezdte feltolni a nő robogóját a dombon. A rendőr a járdán tolta a motort, előbb kisebb, majd egyre meredekebb emelkedőn, mellette sétált a robogó tulajdonosa a kutyájával, mögöttük pedig a másik járőr ment autóval.

„Nem volt könnyű tolni, de nem fáradtam el annyira benne, inkább csak kicsit megérezte a lábam. Igaz, volt, amikor le kellett tolni a motort a járdáról, és az úton mentünk, akkor a kollégám, Mézes Imre biztosított az autóval” – mesélte a 34 éves rendőr, aki tíz éve szolgál a II. kerületi rendőrkapitányságon. Miután felértek a társasházhoz, ahol a nő és a kutyája lakik, már biztonságban tudták leparkolni a motort. A rendőr szerint minden szolgálatba jut olyan eset, amikor segítenek, útba igazítanak.

„Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok. Nélkülük még most is ott állnék a kutyával” – köszönte meg a járőrök segítségét a lerobbant robogó tulajdonosa, és kiposztolt egy képet a robogón ücsörgő tacskójáról. A kép alapján egyébként a robogó valószínűleg egy Yamaha Vino.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!