A hétigenes népszavazás elvezethet minket egy össztársadalmi megújuláshoz

2023. május 3. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik felszólaló arról beszélt, hogy a népszavazási kezdeményezésük egy olyan ügy, ami túlmutat önmagán.

„Szeretnétek-e egy akciót, amiben ott az esély, hogy elvezet minket egy össztársadalmi megújuláshoz? Ugye jó lenne csinálni valamit?”

– kérdezte az egyik felszólaló. A diákok hét kérdést tartalmazó kérdéssort adtak le a választási irodában, ami szerintük „jóval több mint egy népszavazás”. A felszólaló arról beszélt, hogy nem várják meg még jóváhagyják kezdeményezésük, már ma aktiválják magukat: olyan aktivistákat keresnek, akik tenni akarnak a népszavazás, és más kezdeményezések sikeréért is. „Ez egy népszavazáson messze túlmutató akció”. A szervező azt kérte, hogy mindenki csatlakozzon a „hétigenes” népszavazáshoz.

Majd a színpadon megjelent hét Pintér Sándor maszkba bújt diák, akik felsorolták a népszavazási kérdéseket, illetve kommentálták azokat. „Kérdezném a 135 álszent demokratát, hogy mitől érzik úgy, hogy tönkre tehetik több százezer diák jövőjét?”. A tömeg hangosan követelte Pintér Sándor lemondását, aki szerintük rendőrállami eszközöket használ diákok és tanárok ellen. „Hét X, hét igen” – skandálták.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!