Gabriella úgy végzett nevelőanyjával a Bimbó úti lakásban, hogy a másik szobában ott volt a kétéves gyereke

2023. május 2. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

Vér szerinti fia értesítette a rendőrséget 2023. április 30-án annak a 75 éves nőnek a haláláról, akit Budán, II. kerületi lakásában gyilkoltak meg a hétvégén. A lakásban a gyilkosság idején ott tartózkodott az elkövető, a 75 éves nő nevelt lányának kétéves kislánya is. A gyerek ez idő alatt egy másik szobában volt.

A BRFK Facebook-oldalán közzétett részletek szerint a 75 éves nő lakására azután érkezett ki fia, hogy nagynénje azzal kereste meg: nem tud kapcsolatba lépni az asszonnyal. „A kiérkező rendőröket fogadó körülmények szinte kétséget kizáróan egyértelműsítették a 75 éves áldozat erőszakos halálát”, írja a BRFK. A tájékoztatás szerint hamar, órákon belül a látókörükbe került a nő 32 éves nevelt lánya, P. Gabriella, akinek már régebb óta konfliktusokkal terhelt volt a kapcsolata a nevelőszüleivel. Gyakran veszekedtek, legtöbbször anyagi kérdések miatt.

A nőt végül május 1-jén hajnalban fogták el, és előállították a BRFK-ra, ám ekkor még nem tett érdemi vallomást. Csak órákkal később, a helyszíni kihallgatáson ismerte be bűnösségét, ekkor „részletesen beszélt arról, hogy milyen eszközzel, hogyan követte el tettét. Megmutatta, hogy miután eljött a helyszínről, hová dobta el a lakás kulcsait, vallott arról is, hogy milyen értékeket vitt magával az ingatlanból. Cselekménye után otthonában az elkövetéskor viselt ruháit megpróbálta elégetni, ez nem sikerült teljességgel, így a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe göngyölte, majd a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, az azonban fennakadt egy fa ágán. ”

A nőnek két gyereke van, kisebbik, kétéves lánya az elkövetés időpontjában a Bimbó úti lakás egy másik szobájában volt. Az indítékra egyértelmű magyarázatot nem adott, ám helyszíni kihallgatás során minden más tekintetben teljesen együttműködőnek mutatkozott, írják róla. A nőt még csecsemőkorában vette magához a család. P. Gabriellát édesanyja újszülöttként abban a vidéki kórházban hagyta, ahol későbbi nevelőanyja titkárnőként dolgozott, férje pedig orvosként praktizált.

A nőt őrizetbe vették, nagyobb gyermekéről annak édesapja gondoskodik, kétéves lánya felügyeletét pedig ideiglenesen a kiértesített gyermekvédelmi intézmény látja el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!